S kom 2 kopi

 

De har fulgt teaterforestillingen «Sløserikommisjonen» - møtet mellom Traavik og Sløseriombudsmannen, og to paradokser:

Traavik er en av de kunstnerne i Norge som mottar mest offentlig støtte.

Are Søberg er Norges mest profilerte motstander av statsfinansiering av kunst. Nå ville han selv være med i et slikt kunstverk. Bevegelsen bak Sløseriombudsmannen, de som agiterer på Facebook at kunst ikke fortjener offentlig støtte: Hvordan reagerer de når de blir invitert frem fra bak tastaturet, og opp for selv å være del av et kontroversielt stykke scenekunst. Sprekker "nettroll" når de kommer frem i scenelyset? Forandrer de seg på noen måte?

VG omtalte det sommeren 2021 som “årets største kulturdebatt”, og Dagsnytt 18 ryddet studio flere dager i strekk. Store profiler meldte seg ut av Forfatterforeningen, Norske billedkunstnere og Filmforbundet i protest, og den regjeringsoppnevnte Ytringsfrihetskommisjonen så ut til å gå opp i sømmene.

Hva var det med den smale scenekunstforestillingen Sløserikommisjonen - som kun hadde noen få hundre mennesker i salen - som utløste alt dette?

Med: Kaspar Synnevåg (manusforfatter og regissør) og Henrik Hylland Uhlving (produsent)
Moderator: Per Christian Magnus 

KasparSynnevåg

 

 

Kaspar Synnevåg er regissør, manusforfatter og journalist. Han har de siste årene vært regissør for "Satiriks" (NRK), "Uten Pappa" (dokumentarserie, NRK), "Voksensmerter" (humorserie, TVNorge) og kinodokumentaren "Prebz og Dennis: The Movie". Han har tidligere jobbet som journalist i Bergens Tidende, BA og TV2. Synnevåg har mastergrad i filmregi fra London Film School og bachelor i medievitenskap fra UiB. 

    

 

 

HenrikHU

 

 

Henrik Hylland Uhlving er journalist, radio- og filmprodusent. Han har vært nominert til Folkets Amanda for "Prebz og Dennis: The Movie" og Prix Radio for podcasten "Nålebyen". Han er tidligere digital utviklingssjef og reportasjeleder i Bergens Tidende og økonomijournalist i Aftenposten og BA. Uhlving er utdannet siviløkonom fra NHH, med en bachelorgrad i retorikk fra UiB.

 

 

 

PCM

 

Per Christian Magnus er leder av Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen. Han er journalist og dokumentarfilmskaper gjennom 30 år, de fleste årene i TV 2 og NRK, både som dokumentarjournalist, redaksjonsleder, nyhets- og utenriksjournalist. Magnus har laget en rekke prisvinnende dokumentarfilmer.